(Majdnem) egyserpenyős csirkés tészta
„Majdnem” – mert a tésztát egy másik lábasban főzzük ki, ezt leszámítva viszont tényleg egyetlen serpenyőben készül ez a könnyű, csirkés ebéd.
Hozzávalók
4 személyre- 1 evőkanál olaj
- 12 dkg kolozsvári szalonna
- 4 kisebb, felezett csirkemellfilé
- só, őrölt fekete bors
- 30 dkg színes, mini paprika (vagy 2 közepes méretű kaliforniai paprika)
- 1 kis csilipaprika (ízlés szerint)
- 1 nagyobb fej lila hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 35 dkg tetszőleges, rövidebb fajtájú tészta
- frissen facsart citromlé
Elkészítés
Az olajat felhevítjük egy serpenyőben. Rászórjuk a felkockázott szalonnát, lassú tűzön zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a csirkemelleket (lehet egészben vagy hosszában két-két szeletre vágva), a húst sózzuk, borsozzuk, fehéredésig sütjük.
Közben a paprikákat megmossuk, feldaraboljuk, a csilit egészen apróra vágjuk, a hagymákat megtisztítjuk, és szintén felaprítjuk. Először a paprikákat és a lila hagymát adjuk a serpenyő tartalmához, majd amikor a paprika már puhul, mehet hozzá a fokhagyma is. Mivel a szalonna sós, külön ne sózzuk (vagy csak óvatosan). Az egészet puhára sütjük.
Amíg sülnek a hozzávalók, a tésztát lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. A hússzeleteket kivesszük a serpenyőből, rövid ideig pihentetjük, majd felszeleteljük. Addig a serpenyőbe mehet a tészta, összeforgatjuk, végül meglocsoljuk frissen facsart citromlével.
A kész tésztát a szeletelt csirke feltéttel tálaljuk.