Nektarinos-görög joghurtos pite
Nagyon szeretem a könnyű, puha tésztájú pitéket épp szezonális gyümölcsökkel kombinálni. A görög joghurt pedig az egyik kedvenc pite alapanyagom, ha ezt választjátok, tuti nem lesz száraz a tészta.
Hozzávalók
kb. 12 szelethez- 3 tojás
- 15 dkg cukor
- 2 teáskanál vaníliaaroma
- 30 dkg görög joghurt
- 30 dkg liszt
- ½ tasak sütőpor
- 3 nagyobb nektarin
Elkészítés
A tojásokat fehéredésig keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vaníliát és a görög joghurtot. A lisztben elkeverjük a sütőport, majd a tojásos keverékhez szórjuk, és simára keverjük.
Közepes méretű (kb. 18×25 cm), sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát, és kirakjuk a megmosott, felszeletelt nektarinnal.
180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük, hűlés után szeletekre vágva tálaljuk.