Kapros-uborkás tarja
Süsd meg hirtelen, majd kanalazz rá jó sok frissítő, fűszeres, ízesített tejfölt. Ennyi a titka ennek az egyszerű, de nagyon finom húsételnek.
Hozzávalók
4 személyre- 80 dkg sertéstarja (csont nélkül)
- só, őrölt fekete bors
- kevés olaj a sütéshez
- 35 dkg tejföl
- 10 dkg savanyított uborka
- 1 csokor kapor
- 2 evőkanál mustár
- 2 evőkanál majonéz
- 2 evőkanál frissen facsart citromlé
Elkészítés
A húst vékonyabb szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben, kevés felhevített olajon hirtelen átsütjük.
Közben a tejfölt kikeverjük a lecsepegtetett, apróra vágott uborkával, a leszárazott, finomra aprított kaporral, a mustárral, a majonézzel, a citromlével és kevés sóval.
A tarját tetszőleges körettel és az ízestett tejföllel tálaljuk.