Kaliforniai paprikával töltött csirkecomb kuszkusszal és tzatzikivel
Amíg sül a hús, a kétféle köret is bőven elkészül – ezért is szeretem annyira az ilyen ételeket! Könnyű, nyárias, és a zöldségeket sem spóroltam ki belőle.
Hozzávalók
4 személyre- A hústekercsekhez:
- 8 db csirkecombfilé
- só, őrölt fekete bors
- 1 nagyobb kaliforniai paprika
- kevés olaj a sütéshez
- A kuszkuszhoz:
- 20 dkg kuszkusz
- só
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 csokor újhagyma
- 4 db paradicsom
- 5 dkg magozott, fekete olajbogyó
- A tzatzikihez:
- 40 dkg görög joghurt
- 1 db kígyóuborka
- fél citrom kifacsart leve
- 2 gerezd fokhagyma
- só
Elkészítés
A csirkecombfiléket kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A kaliforniai paprikát megmossuk, felcsíkozzuk, a csíkokat 8 részre osztjuk. A húsokra tesszük, feltekerjük, fogpiszkálóval rögzítjük, és egy kiolajozott sütőtálba sorakoztatjuk. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük.
A kuszkuszt hőálló tálba szórjuk, és 4 dl forrásban lévő vízzel felöntjük. Lefedjük, kb. 15 percet állni hagyjuk. Ezután villával fellazítjuk, megsózzuk, majd hozzákeverjük az olívaolajat, a felaprított újhagymát, a megmosott, felkockázott paradicsomot és a felkarikázott olajbogyót.
A tzatzikihez a görög joghurtot egy nagyobb tálba kanalazzuk. Az uborkát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, kissé kinyomkodjuk, majd a joghurthoz adjuk a citromlével és a megpucolt, lereszelt fokhagymával együtt. Ízlés szerint megsózzuk, tálalásig hűtőbe tesszük.
A kész csirketekercseket a kuszkusszal és a tzatzikivel tálaljuk.