Roppanós gofri csokidarabokkal reggelire
Domokos Annamária, az Egy falat egészség blog szerzőjének receptje. További szuper receptekért, tartalmakért kövesd Annamarit a Facebookon és az Instagramon is!
A legszuperebb ajándék, hiszen ez a finomság sok törődéssel, saját kezűleg készült, és a kicsi séfek tálaláskor még játékos dekorációval is megörvendeztethetik édesanyjukat. Mindezek mellé pedig az anyuka reggeli megszokott kávéját pár kanál kókusztejjel varázsolhatják ünnepivé az apróságok. Igazán különlegessé pedig az ágyban összebújva közösen elmajszolt gofri teszi az anyák napját.
Ez az isteni finom gofri nemcsak gyorsan és könnyen elkészíthető, de még ráadásul glutén-, tej-, cukor- és tojásmentes is. Sőt apró változtatással akár magmentesen is megsüthető, ha mandula helyett földimandulát használunk a receptbe.
Hozzávalók
4 személyre- 20 g kókuszliszt
- 170 g darált mandula vagy zsíros mandulaliszt (vagy földimandulaliszt)
- 120 g tápiókakeményítő/liszt
- 30 g darált aranylenmag
- 2 g szódabikarbóna
- 430 ml kókusztej
- 100 ml kókuszolaj felolvasztva
- 50 g csokicsepp vagy csokiforgács (tej- és cukormentes)
Elkészítés
Egy tálba kimérjük a kókuszlisztet, a mandulalisztet, a tápiókakeményítőt, a darált aranylenmagot és a szódabikarbónát, majd összekeverjük. Egy kancsóba öntjük, és összekeverjük a kókusztejet és a folyékony kókuszolajat.
A száraz hozzávalókhoz öntjük a folyékony hozzávalókat, és csomómentesre keverjük. A masszába forgatjuk a csokicseppeket is. A tésztát szobahőmérsékleten állni hagyjuk 10-15 percig.
A gofrisütőt felforrósítjuk – nem szükséges olajjal kikenni –, belemerjük adagonként a gofri masszáját, és kisütjük. Kókusztejes kávéval tálalhatjuk.