Olívás-fetás csirke
Egy jó fűszerkeverék és egy intenzív ízű sajt a legegyszerűbb csirkés ételt is feldobja. Szupergyors ebéd- vagy vacsoraötlet, ha nincs időtök vagy kedvetek sokat ácsorogni a konyhában. Én gyakran készítem, sőt húsmentesen, tofuval vagy padlizsánnal is nagyon szeretem.
Hozzávalók (4 személyre):
25 dkg kuszkusz
só
2-3 evőkanál olaj
2 nagy gerezd fokhagyma
50 dkg csirkecombfilé
2 púpozott teáskanál gyros fűszerkeverék
10 dkg magozott, fekete olajbogyó
10 dkg feta sajt
4 szál újhagyma
Elkészítés:
A kuszkuszt hőálló tálba szórjuk, adunk hozzá sót, és felöntjük kétszeres mennyiségű forró (forraljuk fel) vízzel. Lefedjük, állni hagyjuk.
Közben az olajat felhevítjük egy serpenyőben. Rátesszük a megpucolt, felaprított fokhagymát, majd a kockákra vágott csirkehúst, és erős lángon fehéredésig sütjük. Mehet hozzá a gyros fűszerkeverék és só, végül pedig a felkarikázott olívabogyó. Együtt készre sütjük.
A megpuhult kuszkuszt villával fellazítjuk, hozzáadjuk a kis kockákra vágott fetát és a megtisztított, feldarabolt újhagymát. Összekeverjük, a csirke mellé tálaljuk.