Tépett pulykasültes szendvics
Nagy népszerűségnek örvend manapság a pulled pork, azaz a tépett sertéssültes szendvics. Mi meg imádjuk a pulykasültet, egyenes út vezetett így ehhez a tépett pulykasültes szendvicshez. Vendégvárónak is jó megoldás. Én egyből dupla adagot készítettem magunknak.?
Hozzávalók
4 személyre- Pulykasült:
- 60 dkg pulyka felsőcombfilé
- 1 nagy savanykás alma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 szál fehérrépa
- 1-2 evőkanál olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors, kevés pirospaprika, őrölt kömény, csombor
- Szendvics:
- 4 magos kifli, vagy zsemle
- salátalevél
- 1 fej lila hagyma
- néhány evőkanálnyi pirított hagyma
- ízlés szerint majonéz
Elkészítés
A pulykahúst tisztítás után bedörzsölöm a fűszerekkel: só, bors, kevés pirospaprika, kömény, kevés csombor és egy gerezd reszelt fokhagyma. Az almát, a hagymát és a fehérrépát megpucolom. Az első kettőt nyolcadokra cikkezem, a fehérrépát szeletelem, nem kell vékony szelet, lehet 4-5 mm-es is.
A sütőtál aljára teszek egy kevés olajat, ráhelyezem a húst, köré pakolom a felvágott zöldségeket és almát. Alufóliával letakarom és beteszem a sütőbe. 150 °C-on sütöm szépen lassan olyan 2 órát. Puha legyen a hús, a zöldségek is süljenek át. Leveszem az alufóliát, átállítom a sütőt légkeverésre, 200 °C-ra, majd szép pirosra sütöm a húst. Amikor kész, kiveszem, hogy kihűljön.A pékárut bevágom, a salátaleveleket kikészítem, a hagymát félbevágom és felszeletelem, a pirított hagymát és a majonézt is kikészítem.
Amikor a hús már langyos, villával szálaira tépegetem. A pékáruba teszek salátalevelet és hagymát, ráteszek egy adagot a húsból és mehet mellé a süt almából és zöldségekből is, teszek rá majonézt, végül megszórom pirított hagymával.
Ha marad hús, másnap is nagyon finom! Jó étvágyat!