Gránátalmás-kókuszos rizskása
A gránátalma elfogyasztása eleinte körülményesnek tűnhet, azonban érdemes elsajátítani egy gyors pucolási rutint hozzá, hogy örömmel be tudjuk illeszteni őszi étrendünkbe ezt a kissé savanykás, de nagyon ízletes és különleges gyümölcsöt.
Hozzávalók
2 adaghoz- 10 dkg natúr rizskása
- 3 dl víz
- 1 dl sűrű kókusztejszín
- 3 dkg eritrit
- ½ gránátalma
- 2 evőkanál kókuszreszelék
- 10 db kesudió
Elkészítés
A rizskását és a vizet egy főzőedénybe öntjük, majd folyamatos kevergetés mellett, közepes lángon pár perc alatt sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a kókusztejszínt és az eritritet is, felolvasztjuk benne, majd levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk.
A gránátalmát megpucoljuk, lehártyázzuk és kimagozzuk.
Üvegpoharakba rétegezzük a hozzávalókat ebben a sorrendben: rizskása, kókuszreszelék, gránátalma, rizskása, gránátalma, kesudió.
Tálalhatjuk frissen, langyosan, de akár egy éjszakát hűtőben pihentethetjük is, ha jól jönne másnap gyors reggeli étkezésként.