Tofu Stroganoff módra
Az orosz eredetű Stroganoff módra készült ételek alapvetően vörös húst tartalmaznak, ez azonban nem jelenti azt, hogy ne lehetne könnyedén egy ugyanolyan ízletes, de növényi alapú változatot készíteni.
Hozzávalók
2 adaghoz- 2 evőkanál olívaolaj
- ½ fej vöröshagyma
- 25 dkg füstölt tofu
- 20 dkg teljes kiőrlésű tészta
- 20 dkg csiperkegomba
- himalája só
- őrölt bors
- 10 dkg növényi tejföl
- 1 dl növényi tejszín
- 1 evőkanál dijoni mustár
- 3 db csemegeuborka
Elkészítés
Az olívaolajat felhevítjük egy serpenyőben, majd megpirítjuk rajta a finomra aprított vöröshagymát és a felkockázott füstölt tofut. Eközben a teljes kiőrlésű tésztát forró, sós vízben al dentére főzzük. Ha megpirult a tofu minden oldala, hozzáadjuk a felszeletelt csiperkegombát is, és tovább pirítjuk. Megszórjuk sóval és őrölt borssal.
A mártáshoz összekeverjük a tejfölt, a tejszínt, a mustárt és 1 dl vizet, a csemegeuborkát pedig szeletekre vágjuk. Ezeket mind a serpenyőbe öntjük, és néhány perc alatt összefűzzük.
Az időközben puhára főtt tésztára kanalazva tálaljuk a Stroganoff módra elkészült tofut.