Pesztós karfiolgnocchi
Az eredeti gnocchi burgonyából készül, de sok más zöldség is remek alapját képezheti ennek a tésztaételnek, ha házilag készítjük. Például a keresztesvirágúakhoz tartozó karfiol.
Hozzávalók
2 adaghoz- 15 dkg karfiol
- 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
- himalája só
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 marék bébispenót
- 10 dkg zöld pesztó
- friss bazsalikom
Elkészítés
A karfiolt rózsáira szedjük, majd teljesen puhára pároljuk. Hideg vízzel átmossuk, lecsepegtetjük, majd hagyjuk kihűlni. Ezután burgonyanyomóval vagy aprítógépben pépesítjük.
A karfiolpüréhez fokozatosan hozzáadagoljuk a teljes kiőrlésű lisztet, megsózzuk, és hozzáadunk egy evőkanál olívaolajat. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát, majd nyújtódeszkán rudakat sodrunk belőle. Ezeket 1,5 cm-es darabokra vágjuk, majd kézzel lekerekítjük végüket.
Forrásban lévő sós vízbe dobjuk a tésztát, majd újraforrástól számítva 3 percig főzzük.
Egy evőkanál olívaolajon megfonnyasztjuk a spenótot, majd beletesszük a puhára főtt, lecsepegtetett gnocchit. Átpirítjuk, ezután belekanalazzuk a pesztót. Összekeverjük, és friss bazsalikommal díszítve tálaljuk.