Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Bundás kenyér két változatban

Sósan és édesen, hogy mindenkinek jól induljon a reggel! 

Bundás kenyeret kevés olajban, sőt olaj nélkül is süthetünk. Ezt a verziót nevezhetjük akár french toastnak is, finom édesen vagy kis „újítással” sósan. 

 

Hozzávalók (4-4 darabhoz): 

 

A sós bundás kenyérhez: 

8 szelet toast kenyér 

vaj vagy margarin 

16 vékony szelet kolbász 

5 dkg apróra vágott vagy lereszelt sajt (pl. trappista) 

1 tojás 

só, őrölt fekete bors 

5 dkg tejföl

kb. 0,3-0,5 dl tej 

3-4 dkg vaj vagy margarin a sütéshez 

 

Az édes bundás kenyérhez: 

8 szelet toast kenyér 

sajtkrém 

4 púpozott teáskanál áfonyalekvár 

1 tojás 

5 dkg tejföl 

1 kávéskanál vanília aroma 

kb. 0,3-0,5 dl tej 

3-4 dkg vaj vagy margarin a sütéshez 

 

Elkészítés: 

 

Sós bundás kenyér: 

Valamennyi kenyérszelet egyik oldalát megkenjük vajjal vagy margarinnal. A szeletek felére kolbászkarikákat és sajtot teszünk, majd ráfordítunk mindre még 1-1 szelet megvajazott kenyeret. Óvatosan összenyomjuk. 

A masszához a tojást sózzuk, borsozzuk, kikeverjük a tejföllel és a tejjel. Megmártjuk benne a kenyereket, majd egy serpenyőben, a megolvasztott vajon vagy margarinon, egyszer megfordítva átsütjük. Tálalásig papírtörlőre szedjük. Zöldségekkel tálaljuk. 

 

Édes bundás kenyér: 

Valamennyi kenyérszelet egyik oldalát megkenjük sajtkrémmel. A szeletek felére áfonyalekvárt kanalazunk, majd ráfordítunk mindre még 1-1 szelet sajtkrémmel megkent kenyeret. Óvatosan összenyomjuk. 

A masszához a tojást kikeverjük a tejföllel, a vaníliával és a tejjel. Megmártjuk benne a kenyereket, majd egy serpenyőben, a megolvasztott vajon vagy margarinon, egyszer megfordítva átsütjük. Tálalásig papírtörlőre szedjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Csirkés-csicseriborsós wrap

Suliba vagy uzsira?

Piknikkenyér

Szent István napjára és az Új Kenyér ünnepére egy rendhagyó, töltött kenyérrel készültünk.

Triplán húsos hot dog majonézes salátával

A nagybetűs augusztusi kedvenc!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!