Csirkés-csicseriborsós wrap
Bár személy szerint nagyon szívesen meghosszabbítanám a nyarat, jövő héten itt a szeptember. Senki sem tudja, hogy mit hoznak a következő hónapok, de egyelőre „normál” kerékvágásra kell számítanunk. Ezért készült ez a wrap, amely suliba vagy munkahelyre, tízóraira vagy uzsonnára egyaránt szuper. Sőt! Home office-ba is!
Hozzávalók (4 darabhoz):
A csicseriborsókrémhez:
1 konzerv (24 dkg-os kiszerelés) csicseriborsó (vagy ugyanennyi otthon megfőzött csicseriborsó)
extra szűz olívaolaj
só
Az összeállításhoz:
2 evőkanál olívaolaj
35 dkg csirkemellfilé
2 gerezd fokhagyma
só, őrölt fekete bors
4 db tortillalap (pl. teljes kiőrlésű)
4 marék salátakeverék
4 fej hónapos retek
6 dkg feta sajt
Elkészítés:
A csicseriborsókrémhez a borsót leszűrjük, a konzerv- vagy főzőléből megtartunk egy keveset. A leszűrt borsót késes aprítóba tesszük. Adunk hozzá egy kevés konzerv- vagy főzőlevet, 2-3 evőkanál olívaolajat, valamint némi sót. Krémesre törjük, ha szükséges, még adagolunk hozzá folyadékot (ez lehet olívaolaj és konzerv- vagy főzőlé is).
Az olajat felhevítjük egy serpenyőben. Rátesszük a kis kockákra vágott csirkemellfilét, hozzáreszeljük a megpucolt fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, megsütjük.
Kiterítünk magunk elé egy tortillalapot. A szélét körben üresen hagyva megkenjük a csicseriborsókrémmel. Erre jön a salátakeverék, a sült csirke (lehet langyosan vagy hidegen is), a megmosott, feldarabolt retek és a morzsolt feta. Feltekerjük. Hasonlóan elkészítjük a többi tekercset is.
Tipp: A maradék csicseriborsókrémet kencének vagy mártogatósnak használhatjuk fel.