Barackos-csokis kalácsfelfújt
Sőt! A szikkadt kalácsot egyenesen megmenti ez a finom vaníliás, barackos, csokis csoda. Melegen a legjobb, tartalmas leves után akár 2. fogásként is kínálhatjátok.
Hozzávalók (4 személyre):
4 tojás
5 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
4 dl tej
35 dkg (szikkadt) kalács
2,5 dkg mazsola
2,5 dkg aszalt áfonya
15 dkg baracklekvár
fehér csoki és friss áfonya a tálaláshoz
Elkészítés:
A tojásokat kikeverjük a kétféle cukorral és a tejjel. A kalácsot felszeleteljük, a szeleteket kockákra vágjuk. A tojásos-tejes keverékhez hozzáforgatjuk a mazsolát és az aszalt áfonyát, majd pedig a kalácskockákat. 30 percet pihentetjük.
Ezután a keveréket közepes méretű, kivajazott tepsibe simítjuk. A tetejére pöttyözzük a baracklekvárt. 180 °C-ra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.
A csokit durvára vágjuk, majd az áfonyaszemekkel együtt a felfújt tetejére szórjuk. Melegen tálaljuk.