Fűszeres sült sárgarépa
Ha valaki nem szereti a párolt zöldségeket, mindig azt javaslom, hogy próbálja ki sütve is. Annyira más így a répa, a cékla vagy éppen a zeller. Ehetjük köretként, de könnyű vacsoraként is megállják a helyüket.
Hozzávalók
4 személyre- 1 kg sárgarépa
- 6 evőkanál olívaolaj
- 8 gerezd fokhagyma
- 1 púpozott teáskanál marokkói fűszerkeverék
- só
- natúr görög joghurt és snidling a tálaláshoz
Elkészítés
A sárgarépát megpucoljuk, feldaraboljuk. (Az egészen keskeny, zsenge sárgarépákat hagyhatjuk egyben, a többit vágjuk darabokra.) Az olívaolajat összekeverjük 2 gerezd lereszelt fokhagymával és a fűszerkeverékkel. Ha a keverék nem tartalmaz sót, azt is adunk hozzá.
A fűszeres olajat összekeverjük a répadarabokkal és a többi megpucolt, egészben hagyott fokhagymával, és kiterítjük egy sütőtálban. Lefedjük alufóliával, és 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 45-55 perc alatt készre sütjük. A sütési idő vége felé levesszük az alufóliát, és ízlés szerint megpirítjuk a zöldséget.
Görög joghurttal és aprított snidlinggel tálaljuk.