Villámgyors panna cotta, túróval és áfonyával
Hozzávalók
3-4 adag- 3 lap zselatin
- 2,5 dl kókusztej
- 2 evőkanál nyírfacukor, nádcukor vagy édesítő
- csipet só
- 25 dkg krémes állagú túró
- Tetejére:
- 1 doboz áfonya
- 1 lime
- nyírfacukor vagy édesítő
Elkészítés
A panna cottához a 3 lap zselatint 5-6 percre hideg vízbe áztatjuk.
Közben egy kis lábasban a nyírfacukorral vagy édesítővel, és egy csipet sóval ízesítve forráspontig melegítjük a kókusztej felét .
A másik felével a krémes túrót simára keverjük. (Amennyiben az üzletben csak morzsás állagú túrót kapunk, azt passzírozzuk át egy-két evőkanál tejföllel, így az is krémes lesz.)
A beáztatott zselatinlapokat alaposan kinyomkodjuk, a meleg kókusztejben kevergetve feloldjuk, és a túróhoz keverjük. A krémet négy kisebb pohárba, vagy formába töltjük, és legalább 4 órára, de a legjobb, ha egy egész éjszakára hűtőbe tesszük, így kellőképpen megdermed.
Tálaláskor a tetejét szórjuk meg reszelt lime héjban és édesítőben megforgatott áfonyával.