Peaches and cream – barack és tejszín
Szerény véleményem szerint a tejszín és a barack nem igazán illik össze. Akkor persze nagyon, ha egy ilyen shortcake készül belőle, de máshogy összekeverve nekem nem ízlik túlzottan. Itt Floridában viszont – de különösen a szomszédos Georgia államban, ahol állítólag a legjobb barack terem (nem igaz, a magyar sokkal jobb) – nagy hagyománya van, ezért nem hagyhatom ki a peaches and cream receptet. És ha már elkészítettem, akkor közelítsünk csak az egészséges felé: legyen a tejszínből és a barackból zabkása, ami a hűtőben készül főzés nélkül, egy éjszakán át. A tejszín felét helyettesíthetjük tejjel.
Hozzávalók
2 adaghoz- 9 dkg zabpehely
- 1 ¼ dl joghurt
- 1 ¼ dl tejszín
- 3 kisebb barack meghámozva és felkockázva
- méz ízlés szerint
Elkészítés
Összekeverjük a zabpelyhet a joghurttal és a tejszínnel, valamint a felkockázott barack felével. Egy lehetőleg zárható üvegbe vagy pohárba tesszük. Lefedjük, majd legalább 8, de inkább 12 órára a hűtőbe tesszük (egy éjszakára).
A maradék barackot tálaláskor szétosztjuk az üvegek között, és ízlés szerint meglocsoljuk mézzel.