Így készül a tökéletes gyümölcs-sajt tál
Az ősz egyik nagy trendje. Vendéglátáskor mindnképp tálaljunk ilyet.
2018. September 18.
Imádjuk a friss, füstös sonkákat, de ha a legújabb divatot akarjuk követni, gyümölcsökkel kell körbevennünk a sajtokat. Ízléses tálalás, remek falatok például borok mellé.
Válasszunk ki kb. 3 különféle sajtot. Ezeket vegyük ki a hűtőből, rakjuk egy deszkára, és hagyjuk állni szobahőmérsékleten, hogy puhuljanak mielőtt tálaljuk. Ezután jöhetnek a gyümölcsök. Szinte bármi, amit szeretnénk: bogyósgyümik, kivi, füge, dinnyék.
A lényeg, hogy ne nyomja el egymást a kétféle étel, hanem egészítsék ki egymás ízvilágát. Ne pakoljunk túl sok gyümit a sajtok mellé – és fordítva. Minden ételt vágjunk falatkákra, hogy csak be kelljen kapni őket.
via: Pure wow
Megosztom barátaimmal