Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Irány a tavasz: krumplifasírt újhagymával

Már kibukkantak a kertekben az újhagymák, használjuk őket mihamarabb.
2018. March 26.

Bibibííí, nekem már igazi újhagymám van!!! Imádom, mert zsenge, friss, egyáltalán nem olyan fás és kemény, mint a télen termesztett zöldhagymák. Elképesztő illata van, gyönyörű színe és formája, és egyébként is, itt a tavasz!!! Március vége felé járunk, már alakul az a melegebb időjárás, és mindenki egy kicsit lejjebb húzza a kabátján a cipzárt – hát nem csodálatos?

Azért a tél is még próbálkozik, kifejezetten hidegek az esték, az éjszakák, és még mindig jól esnek a melengető  ételek. De már belecsempésztem az újhagymát, hogy a télben egy kis igazi tavasz is legyen. Ezek a kis krumplipogácsák, gyorsan meg is vannak, ha előre főtt burgonyával dolgozunk, ami akár maradék is lehet. Reszelt sajt (jól kezdődik, nem?), kevés vaj, sok újhagyma, egy kicsi mustár, és már csak pogácsákat kell formázni belőle, aztán lisztbe hempergetve kisütni egy kevés olajban. Salátával teljesértékű ebéd, vagy vacsora.

Hozzávalók

  • 80 dkg burgonya
  • 15 dkg reszelt sajt (Gouda, Cheddar, stb.)
  • 1 ek (kb. 2 dkg) vaj
  • 2 ek mustár
  • 1 csomag újhagyma
  • liszt a sütéshez
  • olaj a sütéshez
  • só, bors

Elkészítés

A burgonyát sós vízben fűzzük puhára, majd hámozzuk meg. A lisztet ízesítsük sóval, borssal, majd tegyük félre. Az újhagymát tisztítsuk meg majd karikázzuk fel (a zöld részeket is). A burgonyához adjunk vajat, a sajtot és a mustárt, majd törjük össze krumplinyomóval, és mehet bele az újhagyma is. Keverjük át, majd ha kissé kihűlt, formázzunk belőle pogácsákat, és forgassuk meg a lisztben. Hevítsünk olajat egy serpenyőben, majd mindkét oldalán 5 percet süssük a pogácsákat, vagy amíg aranybarnára nem pirulnak. Szedjük papírtörölközőre és forrón tálaljuk salátával.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Körtekenyér

Körtekenyér

Banán helyett körte
Tepsis gomba

Tepsis gomba

Jöjjön a gomba, most köretként.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!