Töltött tojás csibék
Hozzávalók
- 10 db tojás
- 50 g krémes natúr joghurt
- 40 g mustár
- himalája só
- őrölt bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 g sárgarépa
- 20 db egész bors
- zöldsaláta
Elkészítés
A tojásokat feltesszük annyi vízben főni, hogy ellepje őket, majd kb. 15 perc alatt keményre főzzük őket.
Hideg vízben hagyjuk kihűlni őket, majd egyesével megpucoljuk és megmossuk a tojásokat.
Egy kis kis segítségével a tojás felső 1/4-énél cikkcakkosan levágunk egy kis „kalapot” a fehérjéből, majd óvatosan kikaparjuk a sárgáját. A összes tojássárgát pépesítjük villával, majd összekeverjük a natúr joghurttal, a mustárral és a fokhagymanyomón áttört fokhagymával, végül sóval és borssal beállítjuk a megfelelő ízt.
Az üres tojásokat megtöltjük a sárgájából készült krémmel, majd a tetejére helyezzük a levágott „kalapot”. Egész borsból szemeket formázunk a csibéknek, apróra vágott répából pedig csőrt és lábakat. Friss zöldsaláta ágyon tálaljuk őket.