Zabos-diós gofri
Amikor azt hiszem, hogy már mindent láttam az amerikai tematikus emléknapokkal kapcsolatban, akkor jön szembe a diós-zabos gofri nap. Értitek, nem simán gofri nap vagy mondjuk csokis gofri nap, hanem egészen pontosan dióval és zabbal készített. Nekem sem kellett több, akkor nosza, süssünk ebből gofrit! A végeredmény isteni finom lett, nem is beszélve a házban szálló illatokról. Ha garantáltan gluténmentes zabból és sütőporból készítitek, gluténmentes diétába is illeszthető a recept.
Hozzávalók
10 darab nagyobb gofrihoz- 12 dkg zabpehely
- 8 dkg dió
- 1 kávéskanál sütőpor
- 2 tojás
- 5 dkg olvasztott vaj
- 4 evőkanál cukor
- 2 dl tej + tej vagy víz a hígításhoz
Elkészítés
A zabpelyhet finomra őröljük a dióval együtt. Hozzákeverjük a sütőport, a tojásokat, az olvasztott vajat, a cukrot és a tejet. 10 percre félretesszük állni.
A tésztát – amennyiben szükséges – kissé felhígítjuk (ezt sütés közben is megtehetjük, ha közben nagyon megszívná magát a zab), sűrűn folyó állagú masszát kell kapnunk.
A masszát gofrisütőben kisütjük. Tálalhatjuk lekvárral, csokiöntettel, durvára tört dióval.