Csokoládés banánkenyér
Hozzávalók (egy közepes méretű, téglalap alakú formához):
3 érett banán
3 tojás
12 dkg cukor
1 zacskó vaníliás cukor
fél dl tej
1/4 dl olaj
20 dkg liszt
1 csapott teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál őrölt fahéj
10 dkg étcsoki
porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
A banánokat meghámozzuk (egyáltalán nem baj, ha jó érettek), felkarikázzuk, majd késes aprítóba tesszük a tojásokkal, a cukorral és a vaníliás cukorral együtt. Összetörjük, simára keverjük.
Hozzáadjuk a tejet és az olajat, majd apránként a száraz hozzávalókat: a lisztet, a sütőport és a fahéjat. Végül beleforgatjuk az apróra vágott étcsokit is.
A masszát sütőpapírral bélelt formába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük. Ha szükséges, a sütési idő felének letelte után a tetejét alufóliával letakarhatjuk.
A formában hagyjuk kihűlni, majd óvatosan kiborítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és porcukorral meghintve tálaljuk.