Étel trendek, amelyek reméljük, eltűnnek 2018-ban
Itt az izeselet.hu-nál nagyon örülünk a gasztrovilág újdonságainak, de azért van sok olyan trend, amitől szívesen szabadulnánk. Ilyen volt annak idején a fine dining hab mániája is, ami aztán kihalt, vagy sokkal érthetőbb formában tért vissza az éttermek tányérjaira. Most összeállítottunk egy listát a tavalyi évben még nagyon dúló trendekről, amik, reméljük, az idei évre eltűnnek, vagy átalakulnak.
Amikor mindent zselébe mártanak. Karalábét céklazselébe, és körtét mánazselébe. Jó az külön is.
Amikor nagy tányérban kis étel van. Ez persze relatív, mint ahogy az is, hogy ez a kis étel egy hány fogásos ételsor része. De azért tudjuk, miről van szó.
A hangos éttermek. Nem, nem a bárokkal van baj. Hanem az olyan helyekkel, ahova az emberek enni járnak, és közben jókat beszélgetni. Ott, ha lehet, ne ACDC szóljon max hangerővel, vagy a legújabb house mix. Köszönjük.
Amikor a zöldségek tészták, vagyis a cukkíniből készül spagetti, esetleg tökből, vagy édeskrumpliból. Hagyjuk már. Vagyis jó, nem zárkózunk el tőle, de hadd ne mindig.
Amikor (figyelj, újra tányér!) mindent, de mindent mélytányérban tálalnak, és az étel belefullad a szószba. Szeretnénk érezni a többi étel ízét is.
Amikor minden nap valami más az egészséges: szerencsére a furcsa ízű kókuszzsírról kiderült, hogy szinte a marhafaggyúval egyenlő, de azért pár dolog még tartja magát. Emberek, minél természetesebb, annál jobb, és mindent csak módjával.
Amikor az édes burgonya a burgonya. Nem. A krumpli legyen krumpli, mindkettőnek megvan a helye, és egyik sem egészségesebb a másiknál, a szénhidrát tartalma szinte megegyezik. A glikémiás indexe is csak főzve számít alacsonynak, sütve már gyakorlatilag cukor lesz belőle. Ne istenítsük, mint a normál burgonya egészséges helyettesítőjét. Az már más kérdés, hogy egyébként finom.