Mandulás – Karamellás Brownie Kekszek
Valójában sima brownie akart lenni, mandulával és karamell szósszal, de véletlen felcseréltem a kakaó és a liszt mennyiséget, így inkább végül egy “hiperkakaós” kekszet kaptunk.
Új receptet találtam hozzá ugyanis, de gyanús volt nekem már a hozzávalók tekintetében is, hiszen nem vajjal, hanem étolajjal készült, és nem is kellett bele igazi csokoládé.
A végeredményt tekintve, jobb is, hogy keksz lett, nem pedig az eredeti sütemény.
Hozzávalók
- 90g kakaópor
- 60g liszt
- 120ml étolaj
- 50g porcukor
- 2 tojás
- egy marék mandula
- 4ek kristálycukor
- 50ml tejszín
Elkészítés
Gyakorlatilag az utolsó három hozzávalón kívül, ami a díszítés lesz, keverjünk mindent össze egy tálban. Nem lesz éppen tészta kinézete de nem baj, nyomkodjuk a tepsi aljába, és a durvára tört mandulával szórjuk meg.
Majd a 200 fokra előmelegített sütőben süssük 20 percig.
Amikor készen van, akkor a kristálycukrot tegyük egy tapadásmentes serpenyőbe, és kezdjük el közepes lángon melegíteni. Amikor kezd barnulni és olvadni kis adagokban adjuk hozzá a tejszínt és keverjük csomómentesre, hogy még épp folyékony legyen. Ahogy picit hűl, már mehet is a tészta tetejére, és hagyjuk teljesen kihűlni így egyben, majd egy éles késsel vagdossuk tetszőleges méretű darabokra.
Tejjel tökéletes lehet például reggelire! Vagy ajándéknak sem utolsó .