Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Helló november, helló őszi programok, és még mindig Balaton!

Igen, igen, érezzük, hogy már megyünk bele a télbe, a balatoni házak kéményeiből már jön a füst, készülnek az újborok és készülünk a Márton napra is. Minden családiasabb, de pont ezért szeretjük: egy egészen más élmény miatt érdemes nekiindulni, mint nyáron. Dőljetek a cserépkályhának, bontsatok egy komolyabb olaszrizlinget, vagy épp kékfrankost, vesszetek el a színekben és közben lehet programot tervezgetni
2017. November 3.

GARDA és BarátaiTihanyi halas piknik a Placcon – november 4.- TIHANY —-

#gardastory

“Hajdanában, mikor Tihany félszigetét még erdő borította s a nép téli munkáját az erdő szolgáltatta, a halászbokrok nem tanyázhattak naphosszat a parton s a hegyenjárás is inkább önkénytes volt. Akkoron a hegyenjáró kiállott a csúcsra s a falutól a hegyen járóig, kellő távolságban gyerkőczök állíttattak föl. Mihelyt a hegyenjáró észrevette a “látott halat”, oda kiáltott a legközelebb álló gyereknek:

“Gaardaa!”

Szájról-szájra röpült a hir a helységbe s az az ember, asszony, a ki a templom táján hallotta a jó hirt, fölszaladt a toronyba s félre verte a harangot, minek hallatára a halászember ott hagyta munkáját s kirohant a partra.

Annyi bizonyos, hogy a “látott hal” a magyar halászatnak legvonzóbb képei közé tartozik.” /Herman Ottó – a Látott Hal/

Tihany számára a garda mindig kiemelt jelentőségű volt, ezért nem véletlen, hogy éppen itt kerül sor már 16 éve a Garda Fesztiválra. A „látott hal” kifejezés elválaszthatatlanul kötődik Tihanyhoz és a régen itt élt bátor halászokhoz. Olyannyira, hogy bár már csak az emléke él az egykori gardázásnak, maga a hal bekerült a település címerébe is.

#gardaaplaccon

Természetesen a Tihanyi PLACC piac sem maradhat ki a Garda forgatagból, szombaton egész nap halas ételekkel várnak mindenkit.

Dános Tamás séf fogásai: 

? Halászlé

? Halpástétom

? Harcsapaprikás

? Fish & chips

 

Szent Donát – Márga & Thetis – Sparhelt Birtokkonyha est – november 10.CSOPAK —
A csopaki Márgában folytatják az őszi birtokkonyha sorozatot: jövő pénteken a balatonfüredi Bistro Sparheltet és a hozzá tartozó kisborászatot, a Thetis Birtokot látják vendégül a hegyoldalban, a környék legszebb kilátásával körítve. Ismét három séf készíti majd az ételeket, míg a borpárok a vendégbirtok és a Szent Donát Birtok tételeiből állnak össze. Nagy együttállás lesz újra! Az ételeket és a borokat a séfek és birtokok képviselői személyesen mutatják be.
Időpont: november 10., 18.00.

Menü: 6 étel – 7 bor
Menü ár borsorral: 12.500,- Ft/fő
Menü ár borok nélkül: 8.900.- Ft/fő
Asztalfoglalás és információ:
Telefon (nyitva tartási időben): 06209281181
E-mail: marga@szentdonat.hu

Részletek a Facebook oldalakon

 

— Márton napok a Sáfránkertben – november 10-11-12. PALOZNAK —

November 10-11-12-én újra Márton napok lesznek a Sáfránkert Vendéglőben.
Az egész menü mellé egy pohár 2016-os Homola Sillert adnak, de külön is lehet a fogásokból válogatni. A borlapon a Homola Pincészet tételei és az újdonság, a Homola Pezsgő, ami tökéletes bevezetőnek a vacsorához.
Menü:
Céklakrémleves libamaj mousse-al
Libamell,konfitált libazúzával lila hagymás dödöllével aszalt gyümölcsökkel
Mákos guba vanília sodóval

 

 

 

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!