Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Könnyű és egészséges: Őszi narancsos-káposztás kölessaláta

Ez a saláta nem csupán egészséges, hanem nagyon finom és szívderítően színes is. Borongós napokon egyre több színre van szükségünk, ezért is szoktam sok-sok vitamindús gyümölcsöt és zöldséget csempészni az őszi-téli ételeimbe. Köles helyett kipróbálhatjátok hajdinával, gerslivel, de akár bulgurral, (barna) rizzsel vagy kuszkusszal is készíthetitek.
2017. September 19.

Hozzávalók

4 kis adaghoz
  • 15 dkg köles
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 25 dkg lilakáposzta
  • 2 db keményebb húsú alma
  • só, egy nagy csipet őrölt római kömény
  • 5 dkg aszalt áfonya
  • 2 db narancs
  • 10 dkg feta sajt

Elkészítés

narancsoskolessalata1

A kölest átmossuk, majd 3-szoros mennyiségű vízben megfőzzük.

Közben egy nagy wokban felhevítjük az olajat, és a megtisztított, felcsíkozott káposztát, valamint a meghámozott, felkockázott almát roppanósra sütjük rajta. Sózzuk, római köménnyel ízesítjük.

Hozzáforgatjuk a kész kölest, az aszalt áfonyát és a filézett narancsokat, majd melegen, morzsolt fetával megszórva tálaljuk.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Ezt a szendvicset nem lehet nem szeretni!

Egyperces videónk bemutatja a Monte Cristo szendvicset!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!