Babos-kukoricás salsa
Igazi mexikói az esti mozizáshoz
2017. September 6.
Hozzávalók
- A tortilla chipshez:
- 3 lap barna tortilla
- 2-3 ek. extra szűz olíva olaj
- 3 ek. étkezési élesztő
- néhány csipet só
- A salsahoz:
- 1 csésze főtt kukoricaszem
- 1 csésze főtt fekete bab
- ¾ csésze apróra vágott koriander
- 1 közepes paradicsom (felkockázva)
- 2 mogyoróhagyma (felkockázva)
- 1 jalapeno paprika (kimagozva, apróra vágva)
- 5 ek. limelé
- 1 gerezd fokhagyma (kinyomva)
- tengeri só
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra, béleljünk ki egy nagy tepsit ütőpapírral.
Vágjuk chipsalakúra a tortillákat: minden lapot felezzünk addig, míg 12-12 szeletet nem kapunk. Fektessük azokat a tepsibe, egymástól távol, majd kenjük be olíva olajjal, szórjuk meg sóval és élesztővel. 12-14 perc alatt süssük ropogósra (a 10. percben nézzünk rá, ugyanis könnyen megéghet).
Amíg hűl a chips, készítsük el a salsat: egy tálban keverjük össze a hozzávalókat, majd ízlés szerint sózzuk be. Tálaljuk a chipsek mellé.
forrás: picklesnhoney.com
Megosztom barátaimmal