Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A kép illusztráció

Ez garantáltan egy szuper avokádós recept, ugyanis Yotam Ottolenghi egyik remeke

Avokádókrém pirítóson paradicsomos salsával
2017. July 22.

Hozzávalók

  • 2-3 túlérett avokádó (húsa kikaparva 250 g legyen)
  • 80 g sótlan puha vaj (2 cm-es kockákra vágva)
  • 3 lime lereszelve, kifacsarva (héjból és léből is ½-½ evőkanálnyi kell)
  • só, bors
  • 10 g tárkonylevél (apróra vágva)
  • 10 g kapor (apróra vágva)
  • 200 g koktélparadicsom (negyedelve)
  • 2 tk. kapribogyó (apróra vágva)
  • 2 ek. olívaolaj (és még egy kevés tálaláshoz)
  • 4 szelet kovászos kenyér
  • ½ gerezd fokhagyma
  • ¼ tk. köménymag (megpirítva, aprítva)

Elkészítés

Tegyük az avokádót, a vajat, féladag limelével, féladag limehéjjal és fél teáskanál sóval egy konyhai robotgépbe, dolgozzuk össze alaposan. Ezután tegyük egy tálba, a tárkony és a kapor nagy részével fűszerezzük (egy kevés maradjon későbbre), majd rakjuk hűtőbe 10 percre.

Egy másik tálban dolgozzuk össze a paradicsomot, a kapribogyót, a maradék limelevet és limehéjjat, olíva olajat, borsozzuk. Tegyük félre.

Pirítsuk meg a kenyeret, majd kenjük be egyik oldalukat fokhagymával. Ezután kenjük rá az avokádókrémet, majd a salsat. Szórjuk meg köménymaggal és a maradék fűszerekkel, borsozzuk, majd csurgassuk meg olívaolajjal.

forrás: theguardian.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

A cukkini és az avokádó ízletes találkozása

A cukkini és az avokádó ízletes találkozása

Egy különleges nyári salátában
Az avokádóval az a baj, hogy rettenetesen finom... Szuper egyszerű, nagyon finom tunkolós recept következik!

Az avokádóval az a baj, hogy rettenetesen finom... Szuper egyszerű, nagyon finom tunkolós recept következik!

Avokádós-cukkínis “tahini” - szezámmag krém csilivel, fekete olívával
Magas fehérje - és alacsony zsírtartalmú vacsora ajánlatunk: Tilápia filé avokádós cukkini tésztával

Magas fehérje - és alacsony zsírtartalmú vacsora ajánlatunk: Tilápia filé avokádós cukkini tésztával

Egyre közkedveltebb halfajta hazánkban a tilápia. Népszerűségét elsősorban annak köszönheti, hogy fehér húsú, szinte szálkamentes és nem rendelkezik jellegzetesen erős hal ízzel, így változatosan fűszerezhetjük. Emellett nagyon magas fehérje-, és alacsony zsírtartalmú.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!