Pepperónis táskák
Friss bazsalikommal még finomabb
2017. July 10.
Hozzávalók
9 darabhoz- 1 adag leveles tészta
- 1-2 paradicsom felkarikázva
- ½ csésze reszelt parmezán
- 18 szelet pepperoni
- friss bazsalikom apróra vágva
- 1 tojássárgája 1 tk. vízzel keverve (kenéshez)
- só, bors
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, tekerjük ki a leveles tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd vágjuk azt 9 egyforma négyzetre.
Mindegyik négyzeten helyezzük el egyenletesen a paradicsomkarikákat, majd 2-2 szelet pepperónit. Szórjuk meg a reszelt sajttal, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd jöhet 1-1 csipet bazsalikom.
Hajtsuk be a négyzetek 2 szembe levő csúcsát (nem mind a négyet, csak kettőt), kenjük meg a tojássárgás keverékkel. Rakjuk hűtőbe 10-15 percre pihenni sütés előtt.
Győződjünk meg róla, hogy a leveles tészta hideg, mikor a sütőbe megy. Süssük a péksütiket 15-20 percig, míg a széle barna, a sajt olvadt lesz. Tálaljuk azonnal.
forrás: eatwell101.com
Megosztom barátaimmal