Kolbászos-kukoricakenyeres töltött pulykatekercs
Hozzávalók
- 2 kicsontozott pulykamell
- só és bors ízlés szerint
- 1,5 ek. repceolaj
- 22 dkg kolbász (bőre lehúzva)
- 2 gerezd fokhagyma (kinyomva)
- 2 csésze kukoricakenyér morzsa (magunknak is összemorzsolhatjuk)
- 1 ek. friss kakukkfű
- ½ csésze csirkehúsleves alaplé
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra, béleljünk ki egy tepsit fóliával, rakjuk be a rácsot. Helyezzük a csirkemellet egy stabil felületre, majd vágjuk rostjaira merőlegesen egy éles késsel úgy, hogy ne vágjuk át teljesen. Ezután 30×35 cm szélesekre klopfoljuk őket. Sózzuk, borsozzuk.
2. Közepes láng felett főzzük meg a kolbászt egy lábasban, nyomkodjuk egy fakanállal apró darabokra, Ha rózsaszínek lettek (5-7 perc), keverjük bele a fokhagymát, főzzük további 1 percig. Adjuk hozzá a morzsát és a kakukkfüvet. Vegyük le a tűzről, öntsük bele az alaplevet, keverjük át, majd sózzuk, borsozzuk.
3. Kenjük a keverék felét az egyik pulykamellre, nyomkodjuk le, majd kezdjük el feltekerni szorosan a hosszabbik oldalnál fogva, erősítsük meg hentes zsineggel. Ismételjük meg ezt a másik szelettel is. Kenjük meg a tekercseket olajjal, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
4. Dugjunk hőmérőt a legvastagabb részbe, így helyezzük a tepsire, majd toljuk be a sütőbe. 40-45 percig süssük, vagy amíg a hőmérő 73-74 °C-ot nem mutat. Hagyjuk hűlni 10 percig mielőtt tálaljuk.
forrás: delsih.com