Anyukák, nagymamák, figyelem! Mutatjuk a legcukibb finomságot az ovis/sulis farsangra!
Nem kell időmilliomosnak lenni ahhoz, hogy az ovis farsangra egy tálca vidám sütit küldjünk a gyerekekkel.
Egy finom kakaós-lekváros muffin hamar elkészül, és a dekorációt is összedobhatjuk fél óra alatt.
Hozzávalók (8 darabhoz):
A cupcake-hez:
- 2 tojás
- 8 dkg cukor
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 15 dkg vaj
- 15 dkg liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 teáskanál sütőpor
- 0,5 dl joghurt
- kis üveg savanykásabb lekvár
A díszítéshez:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 kávéskanál olaj
- 2 dkg barna tortadara
- kerek piskótatallér (8 db)
- fehér franciadrazsé (16 db)
- fehér dekortoll
Elkészítés:
1. A tojásokat elhabarjuk, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, majd felhabosítjuk. Beletesszük a felkockázott vajat, és ezzel is kikeverjük. A lisztben elkeverjük a kakaóport és a sütőport, majd a masszához öntjük joghurtot, valamint részleteiben hozzáadjuk a száraz hozzávalókat.
2. A cupcake formákba kevés tésztát teszünk, rákanalazunk 1-1 teáskanálnyi lekvárt, ezután feltöltjük a formákat a maradék tésztával. Tepsibe helyezzük, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Megvárjuk, hogy kihűljenek.
3. Vízgőz felett felolvasztjuk az összetördelt étcsokit az olajjal.
4. A piskótatallérokat 2/3-1/3 arányban kettévágjuk, majd a kisebbik részt függőlegesen megfelezzük. Ezekből lesz az állatfej pofija és füle.
5. A felolvasztott csokival megkenjük a cupcake-ek tetejét. Felhelyezzük a piskótatallérokat, a franciadrazsé-szemeket, majd a maradék csokis felületet beszórjuk tortadarával. Végül orrot és szájat rajzolunk mindnek dekortollal.