Baconnel, áfonyával és dióval töltött szárzeller
Hozzávalók
24 darabhoz- 12 szárzeller, megtisztítva
- 225g főtt bacon
- 225g szobahőmérsékletű krémsajt
- ½ csésze mázas dió, apróra vágva
- ½ csésze szárított áfonya, felvágva
- 2 zöldhagyma, finomra vágva
- 2 evőkanál habtejszín
- 1 teáskanál fokhagymapor
Elkészítés
Süssük ropogósra a bacont, és papírtörlőn itassuk le róla a zsírt. Vágjuk össze a hagymát, az áfonyát és a diót. Egy kis tálban keverjük össze a krémsajtot, a bacont, a diót, az áfonyát, a hagymát, a tejszínt és a fokhagymaport. Tegyük a hűtőbe 30-60 percre, hogy az ízek összeérjenek.
Tisztítsuk meg a zellert, és vágjuk tetszés szerinti darabokra.
Óvatosan kenjünk a krémsajtos keverékből minden darab zellerre. Legjobb, ha habzsákot használunk. Ha nincs habzsákunk, vágjuk egy nagyobb lyukat egy kis zacskó sarkán, és azzal dolgozzunk. Tálalásig tegyük a hűtőbe.
Megosztom barátaimmal