Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Körtés zellerkrémleves karamellizált dióval

Adásban volt: 2016. December 20.
A recepthez tartozó videó
2016. December 20.

Hozzávalók

  • 1 db zeller
  • 2 db burgonya
  • 2 db körte
  • ½ fej vöröshagyma
  • 2-3 db zsályalevél
  • 5 dl alaplé
  • 1,5 dl tejszín
  • 5 dkg vaj

  • csipet szerecsendió
  • 1 ek. cukor
  • 10 dkg dió

Elkészítés

1. A zellert és a burgonyát meghámozzuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük. Egy fél apróra vágott hagymát vajon egy csipet sóval megdinsztelünk. Hozzáadjuk a reszelt zellert és burgonyát, kicsit pirítjuk, majd felöntjük alaplével. A meghámozott körtét felkockázzuk, és hozzáadjuk az alaphoz. Megsózzuk, és beledobjuk a friss zsályalevelet, majd 15 percet fedő alatt főzzük.

2. A levesbetéthez a cukrot kevés vízzel karamellizáljuk, majd beledobjuk a negyedelt diót, és összekeverjük.

3. A levesből kivesszük a zsályát és turmixoljuk, majd felöntjük a tejszínnel. Összemelegítjük, kevés cukrot adunk hozzá, majd a tűzről levéve beledobjuk a vajat. Tálaláskor a karamellizált diót a leves tetejére tesszük.

Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Kefires céklakrémleves

Kefires céklakrémleves

Az egyik legegészségesebb zöldség, most kefirrel, levesben.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!