Íme 4 olyan módja az alma felhasználásának, amelyeket nem biztos, hogy ismertünk
A legújabb kutatások szerint már időszámításunk előtt 6500-ban is élvezettel fogyasztották az almát. Almás pite, frissen préselt alma cider, almaecet, de ezzel még mindig csak a felszínt kapargatjuk. Jöjjön 4 olyan felhasználási módja ennek a fantasztikus gyümölcsnek, amire nem is gondoltunk volna.
Megszünteti az allergiát
Az alma nagyon sok quercetint tartalmaz. Ez az összetevő lassítja az allergiát okozó hisztamin kiválasztását. A kutatások azt is kimutatták, hogy azok az emberek, akik hetente legalább 5 almát megettek, jobb lett a tüdőkapacitásuk.
Csillapítja a migrént
Kutatások szerint a zöld alma illata tompíthatja az agyban a migrén okozta ütés-érzeteket, és lerövidítheti a migrénes időszakot. A tudósok arra is próbáltak rájönni, hogyan lehet almával megelőzni a fájdalmat. Állítólag, ha érezzük, hogy fejfájás fenyeget bennünket, vágjunk félbe egy zöld almát, és szimatoljuk meg. Hátha segít.
Érleljünk vele más gyümölcsöket
Az alma, a barackhoz, a körtéhez és a banánhoz hasonlóan, etilén gázt bocsát ki magából, ezzel gyorsítja az érést. Ha gyorsítani szeretnénk egyes gyümölcsök érési folyamatát, tegyük őket egy papírzacskóba egy érett almával együtt. Ez a trükk nem működik naranccsal, mandarinnal és ananásszal. Mindez fordítva is igaz: Ha nem szeretnénk, hogy egy gyümölcs túl gyorsan megérjen, tartsuk távol az almáktól.
Tisztítja a hajat
Az almaecetet számtalan módon használhatjuk fel, az egyikről azonban még biztosan nem hallottunk: zsíros haj ellen nagyszerű módszer, ha egy teáskanál almaecet és fél liter víz keverékével átöblítjük a hajunkat. Az ecetes oldat feloldja a hajon lerakódott szennyeződéseket, amit elnehezíthetik és zsírossá tehetik a hajat. Az ecet illata hajszárítás közben el fog párologni.
+1. Etessük a madarakat
Segítsük ki tollas barátainkat, amikor a leginkább szükségük van rá.
Forrás. www.prevention.com