Füstölt pisztrángos szendvicskrém
Hozzávalók
- 225g füstölt pisztrángfilé
- 2/3 csésze cottage cheese
- 2 púpozott evőkanál creme fraiche
- ¼ csésze apróra vágott snidling
- ½ teáskanál ecetes torma, leszűrve
- só, bors
Elkészítés
1. Vegyük le a hal bőrét és dobjuk ki. Villával vagy a kezünkkel morzsoljuk össze a halfilét egy tálban. Ha szeretnénk, a füstöléstől keményebbé vált darabokat vegyük ki.
2. Adjuk hozzá a cottage cheese-t és a creme fraiche-t, és kanállal keverjük össze. Ha nagyon száraznak véljük, adjunk hozzá még a cottage cheese-t.
3. Sózzuk-borsozzuk ízlés szerint (Figyeljünk, mert lehet, hogy a hal is sós!), és keverjük hozzá a tormát.
4. Adjuk hozzá a snidlinget, egy csipetet tegyünk félre a tálaláshoz.
5. Tálaláskor szórjuk meg snidlinggel. Ha nem fogyasztjuk el rögtön, tegyük be a hűtőbe. Fogyasztás előtt azonban adjunk egy fél órát a salátának, amíg szobahőmérsékletűre melegszik, hogy könnyebb legyen kenni.
6. Bagettel vagy ropogós sós keksszel fogyasszuk.
Forrás: food52.com