Hideg csokoládétorta
Hozzávalók
- 225 g csokoládé
- 225 g vaj
- 3 ek. feketekávé
- 55 g barna cukor
- vanília aroma
- 225 g korpás keksz
- 85 g mazsola
- 85 g dió
Elkészítés
1. Egy hőálló tálban gőz felett megolvasztjuk a csokoládét, majd hozzáadjuk a vajat. Amint homogén állagúra olvadnak, belekeverjük a feketekávét és a mézet, majd levesszük a tűzről.
2. A korpás kekszet aprítóban ledaráljuk, majd hozzáadjuk a mazsolát és a diót, és az egészet összekeverjük a csokis masszával. Pár darab kekszet nagyobb darabokra törve belekeverünk. Kibélelt sütőformába öntjük és 2-3 órára a hűtőbe tesszük.
3. Mentalevéllel és porcukorral megszórva tálaljuk.