Fahéjas puffancsok reggelire
Hozzávalók
12 darabhoz- 1/3 csésze sózatlan vaj
- ½ csésze cukor
- 1 nagy, szobahőmérsékletű tojás
- 1 ½ csésze liszt
- 1 ½ teáskanál sütőpor
- ½ teáskanál só
- ¼ teáskanál szerecsendió
- 1/ teáskanál szegfűbors
- 1 csipet őrölt szegfűszeg
- 1 csipet őrölt gyömbér
- 1 teáskanál narancshéj
- ½ csésze tej, szobahőmérsékletű
- A fahéjas-cukros bevonathoz:
- 6 evőkanál olvasztott vaj
- ½ csésze kristálycukor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
Elkészítés
1. Egy nehéz serpenyőben, közepes lángon, gyakran megkeverve olvasszuk a vajat, amíg egy kicsit meg nem barnul és illatos nem lesz. Öntsük át egy keverőtálba, és hagyjuk teljesen kihűlni.
2. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Vajazzunk és lisztezzünk ki egy 12 részes muffin-formát.
3. Adjuk a cukrot é a tojást a kihűlt vajhoz. 5 perc alatt, elektromos habverővel keverjük habosra.
4. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a sót, a fűszereket és a narancshéjat. A száraz keveréket több részletben, a tejjel felváltva, adjuk a vajas-tojásos keverékhez. Keverjük alaposan össze minden egyes adag után.
5. Osszuk el a tésztát egyenletesen a 12 mélyedés között. Tegyük be a sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük aranybarnára és illatosra.
6. Amíg a puffancsok sülnek, öntsük az olvasztott vajat egy mély tálba, egy másikban keverjük össze a cukrot és a fahéjat. Amikor a sütik megsültek, egy kés hegyével vegyük ki a formából.
7. Egyenként forgassuk meg a puffancsokat a vajban, majd hempergessük meg a fahéjas cukorban. Melegen tálaljuk!
Forrás: food52.com