Tejfölös-hagymás burgonyasaláta
Hozzávalók
10 személyre- 8 közepes burgonya, 2 cm-es kockákra vágva
- só
- 1 ¼ csésze tejföl
- ¼ csésze majonéz
- 1 teáskanál hagymapor
- ¼ csésze főzőhagyma, finomra vágva
- hagymás-tejfölös chips, összetörve (elhagyható)
Elkészítés
1. Tegyük a krumplit egy nagy lábosba és öntsük fel vízzel. Sózzuk bátran. Forraljuk fel, majd főzzük 12-15 percig, amíg a krumpliba már könnyen bele tudjuk szúrni a villát. Szűrjük le, és hagyjuk kihűlni.
2. Egy nagy tálban keverjük össze a tejfölt, a majonézt és a hagymaport. Keverjük bele krumplit és a hagymát. Ízlés szerint sózzuk. Fóliázzuk le, és legalább 1 órára tegyük a hűtőbe. Ha szeretnénk, tálaláskor szórjuk meg összetört chips-szel.
Forrás:delish.com
Megosztom barátaimmal