Zöldségcurry
Ahány ház, annyi féle curry. Készíthetjük levesesre vagy sűrűre, tálalhatjuk önmagában vagy rizzsel. Az alábbi brokkolis-répás verzió egy igazán gyors, de annál finomabb fogás, ami egy szeles, hűvös nap után nagyon jól átmelegít. A kókusztejtől krémes és édeskés, a gyömbértől pikáns, a chili pehelytől pedig kissé csípős. Kell ennél több egy hideg őszi estén?
Hozzávalók
4 személyre- 30 dkg sárgarépa
- 1 fej brokkoli
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 cm friss gyömbér
- 1 csapott evőkanál currypor
- só
- 6 dl kókusztej
- 1 csokor friss koriander zöld
- chili pehely
Elkészítés
1. A sárgarépát megtisztítjuk, vastagabb csíkokra vágjuk. A szintén megtisztított brokkolit kisebb rózsáira szedjük, majd a zöldségeket forrásban lévő vízben 4-5 perc alatt előfőzzük.
2. Egy lábasban felhevítjük az olívaolajat, és ráreszeljük a megtisztított fokhagymát és gyömbért. Megszórjuk a curryporral, alaposan elkeverjük, majd felöntjük 2 dl vízzel. Összeforraljuk, megsózzuk, hozzáadjuk az előfőzött zöldségeket, végül belecsorgatjuk a kókusztejet. Gyöngyöztetve addig főzzük, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak.
3. A kész curryt korianderrel gazdagon megszórva, valamint kevés chili pehellyel ízesítve tálaljuk.