Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Nyírségi gombócleves

Adásban volt: 2016. October 3.
A recepthez tartozó videó
2016. October 3.

Hozzávalók

  • 50 dkg borjúhús
  • 2 db répa
  • 1 db zellergumó
  • 2 db petrezselyemgyökér
  • 1 db karalábé
  • 1 db karfiol
  • 30 dkg gomba
  • 10 dkg zöldborsó
  • 4 db héjában főtt krumpli
  • 1 tojás sárgája
  • liszt
  • egész szerecsendió
  • 4 dl tejszín
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés

1. A húst kockázzuk fel, a hagymát vágjuk apró darabokra.

2. Egy nagyobb evőkanál kacsazsírt forrósítsunk fel, dobjuk rá a hagymát, majd a húst is. Ha már szép színt kapott a hús, sózzuk, adjuk hozzá a feldarabolt gombát, sárgarépát, petrezselyemgyökeret és a zellert, valamint 2 gerezd megroppantott fokhagymát.

3. Hagyjuk saját gőzében fedő alatt párolódni, majd öntsük fel alaplével.

4. Közben készítsük el a gombócokat. Főzzük meg egyben a burgonyát, ha kihűlt, törjük össze, adjunk hozzá egy tojássárgáját. Sózzuk és frissen őrölt szerecsendióval fűszerezzük. Adjuk hozzá a lisztet és gyúrjuk össze a masszát, majd formázzunk belőle kisebb gombócokat.

5. Amikor a leves már majdnem kész, tegyük bele a karfiolt, majd a zöldborsót. Főzzük a levesbe a gombócokat, majd öntsük bele a tejszínt, és forraljuk fel.

Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!