Zserbó ízű diétás kuglóf
Szaszkó Andi, a Salátagyár blog szerzőjének receptje. Kövesd Andit a Facebookon, az Instagramon és a YouTube-on is!
Ideális diétás karácsonyi reggeli egy bögre forró teával vagy vendégváróként akár forralt borral is (ez viszont már nem diétás!). A kész kuglóf porcukor helyettesítővel megszórva kínálható, de ha tovább akarjuk fokozni az élvezeteket, akár olvasztott cukormentes csokival is nyakon önthetjük!
Hozzávalók
1 db normál méretű kuglófhoz- 25 dkg skyr
- 25 dkg puha vaj
- 25 dkg cukornak megfelelő édesítőszer
- 6 db tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 25 dkg zabpehelyliszt
- 10 dkg darált dió
- 5 g (fél csomag) sütőpor
- 10 dkg cukormentes sárgabaracklekvár
Elkészítés
A puha vajat az édesítőszerrel habosra keverjük. Az édesítőszeres vajhoz hozzáadjuk a skyrt, amivel tovább keverjük, majd a tojásokat egyenként beledolgozzuk a masszába.
A zabpehelylisztet összekeverjük a dióval, a reszelt citromhéjjal, a sütőporral és a nedves alapanyagokhoz keverjük.
A nyers kuglófmassza 1/3-át eloszlatjuk a sütőforma alján, majd a baracklekvár felével körbecsurgatjuk. Ezt még egyszer megismételjük, és a második lekvárréteget végül a maradék nyers kuglóftésztával zárjuk le.
A sütőformát alufóliával letakarjuk, majd 170 fokra előmelegített sütőben 1 órán keresztül sütjük. Ezután a fóliát eltávolítjuk, és további fél óráig sütjük a kuglófot.
Ha kész, a formából rácsra borítjuk, és fogyasztás előtt hagyjuk teljesen kihűlni.
Ezt a receptet is próbáld ki: