Egyszerű, gyors és egészséges fogás: Zöldséges taco
Hozzávalók
2 adaghoz- 200 g kukoricaliszt
- 1 db vörösbab konzerv
- 150 g csemegekukorica
- 40 g lilahagyma
- 1 db avokádó
- 200 g paradicsom
- 100 g kaliforniai paprika
- 1 db lime
- friss koriander
- himalaya só
- őrölt chili
- bors
- fokhagyma
Elkészítés
A kukoricaliszthez kevés sót adunk, majd fél dl-enként meleg vizet öntünk hozzá és kézzel jól gyúrható tésztává dolgozzuk. Ezután 4 felé osztjuk és két sütőpapír között néhány mm vékony tortilla lapokra nyújtjuk.
Egy száraz serpenyőt felhevítünk és megsütjük rajta a tortillák mindkét oldalát. Addig süssük, amíg barna buborékok kezdenek keletkezni a felületén. Az elkészült lapokat konyharuhába hajtogatva tároljuk fogyasztásig.
A vörösbabot a sóval, borssal, fokhagymával és chilivel fűszerezzük, majd egy burgonyanyomó vagy aprítógép segítségével pépesítjük. A lilahagymát finomra aprítjuk, a paradicsomot és a kaliforniai paprikát apró kockákra, az avokádót pedig vékony szeletekre vágjuk.