Zöldbabos-kolbászos burgonya
A serpenyős krumplival nem lehet mellélőni! Az egyik kedvencem, ha gyorsan kell valami finomat összedobni, akár főételnek, akár laktató köretnek.
Hozzávalók
4 személyre- 80 dkg burgonya
- só
- 40 dkg zöldbab (fagyasztott)
- 2 evőkanál olaj
- 20 dkg kolbász
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- őrölt fekete bors
Elkészítés
A burgonya héját folyó víz alatt alaposan lesikáljuk, majd egészben, bő, enyhén sós vízben feltesszük főni. Arra vigyázzunk, hogy ne főjön túl, hiszen még a serpenyőben is sülni fog egy kicsit. Amikor elkészült, leszűrjük, hagyjuk kicsit hűlni, majd felszeleteljük. Ízlés szerint meghámozható, én zsengébb krumplik esetén nem szoktam. Közben a fagyasztott zöldbabot egy kevés enyhén sós vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük.
Az olajat felhevítjük egy serpenyőben. Rádobjuk a karikára vágott (héjától szükség esetén megszabadított) kolbászt, a megtisztított, felszeletelt vöröshagymát, és hagyjuk a hagymát puhára sülni. Ráreszeljük a megpucolt fokhagymát, majd mehet hozzá a felszeletelt krumpli. Összeforgatjuk, kissé megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Végül hozzákeverjük a zöldbabot is. Rögtön tálaljuk.