Zabos, cukkinis brownie cukor és édesítőszer nélkül
Szaszkó Andi, a Salátagyár blog szerzőjének receptje. Kövesd Andit a Facebookon, az Instagramon és a YouTube-on is!
… Van benne viszont rostokban és vitaminokban gazdag cukkini, aminek köszönhetően szaftosabb, puhább a sütemény tésztája, és alacsonyabb a kész diétás sütemény szénhidráttartalma. Erről persze nem kell tudnia mindenkinek, hiszen a brownie ízén és a küllemén nem vehető észre, így bátran próbálkozhatunk vele zöldségek ellen beoltott férjeknél és gyerekeknél is!
Hozzávalók
egy 20x30 cm-es tepsihez, kb. 32 szelethez- 20 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
- 10 dkg zabpehelyliszt
- 25 dkg reszelt cukkini
- 15 g natúr kakaópor
- 10 dkg skyr
- 4 db tojás
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
Elkészítés
Az étcsokoládét a skyrrel vízgőz felett megolvasztjuk. Ha megolvadt, levesszük a tálat a vízgőzről, és az enyhén felvert tojásokat folyamatos keverés mellett apránként, robotgéppel beledolgozzuk. Hozzáadjuk a szódabikarbónával és a kakaóporral elkevert zabpehelylisztet, majd a reszelt cukkinit, és alaposan összekeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és egyenletesen eloszlatjuk. 210 °C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Szeletelés előtt megvárjuk, hogy teljesen kihűljön. A tetejét megszórjuk porrá őrölt édesítőszerrel, és akár cukormentes vaníliafagyit is kínálhatunk mellé.
Ezt a receptet is próbáld ki: