Wellington lazac
A roppanós leveles tészta bunda krémes spenótot és omlós lazacfilét rejt.
Hozzávalók
4 személyre- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 15 dkg bébispenót
- só, reszelt szerecsendió
- 10 dkg sűrű, tejszínes krémsajt
- 4 szelet (4xkb. 15 dkg) lazacfilé
- 2 csomag (2x27 dkg) friss, konyhakész, sütőpapírra feltekert leveles tészta
- kevés zsemlemorzsa
- 1 db tojás a kenéshez
Elkészítés
Az olajat felhevítjük egy serpenyőben. Ráreszeljük a fokhagymát, majd hozzáadjuk a felcsíkozott bébispenótot. Sóval és szerecsendióval fűszerezzük, puhára sütjük, végül hozzákeverjük a krémsajtot.
A megtisztított lazacfilékről óvatosan lefejtjük a bőrt, a halhúst leitatjuk, megsózzuk. A leveles tésztákat kitekerjük, keresztben kettévágjuk.
A „csomagok” elkészítése:
Körben egy széles sávot üresen hagyunk, a tészta többi részét (ahova a lazacszelet kerül majd) beszórjuk zsemlemorzsával. Rátesszük a lazacot, majd ráhalmozzuk a krémes spenót negyedét. A tésztaszéleket ráhajtogatjuk (először a két rövidebb, majd a két hosszabb oldalt), felvert tojással összeragasztjuk. Hasonlóan elkészítjük a másik 3 csomagot is.
Sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük mindet, az eddig alul lévő oldal kerül felülre. Tetejüket lekenjük tojással, végül megszurkáljuk hústűvel. 180 °C-ra előmelegített sütőben 25 percet sütjük.
A kész lazacot tetszőleges párolt zöldséggel tálalhatjuk.
Ezt a receptet is próbáld ki: