Vöröslencsés virslisaláta
Szaszkó Andi, a Salátagyár blog szerzőjének receptje. Kövesd Andit a Facebookon, az Instagramon és a YouTube-on is
Ez persze nem jelenti azt, hogy egy klasszikus majonézes saláta ne lehetne egészségesebb, hiszen minden az alapanyagoktól függ! Válasszunk a hagyományos alapanyagok helyett kalóriaszegényebb tejfölt, majonézt, és a virsliből is érdemes a zsírcsökkentett verzióra szavazni!
Hozzávalók
kb. 3 adaghoz- 10 dkg nyers vöröslencse
- 2 db babérlevél
- 25 dkg light virsli
- 30 dkg skyr (zsírszegény natúr joghurttal helyettesíthető)
- 5 dkg light majonéz
- 2 dkg mustár
- édesítőszer, só, őrölt bors, pár csepp citromlé ízlés szerint
Elkészítés
A vöröslencsét átmossuk, majd a babérlevéllel és kevés sóval, hideg vízben puhára főzzük. A puhára főtt lencsét leszűrjük és hagyjuk kihűlni.
Közben elkészítjük a tartármártást: egy tálban összekeverjük a skyrt a mustárral és a light majonézzel, majd ízlés szerint ízesítjük sóval, őrölt borssal, pici édesítővel (ha túl savanyú lenne a mustár miatt), valamint pár csepp frissen facsart citromlével.
A kész tartármártáshoz hozzáadjuk a főtt, kihűlt vöröslencsét és a karikára vágott virslit, majd alaposan összekeverjük. Érdemes még ilyenkor is utóízesíteni.
Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Ezt a receptet is próbáld ki: