Vegán bolognai spagetti
Egy finoman elkészített bolognai spagetti akár a vegánok kedvence is lehet – természetesen hús nélkül. Mivel az igazán jó olasz tésztákat a parmezán koronázza meg, így ennek a helyettesítésére most sörélesztőt használunk, amely ízvilágában a sajtra emlékeztet, tápanyagtartalmát tekintve pedig kiemelkedően magas fehérjetartalommal bír, ami fontos szempont a növényi étrendet követők számára.
Hozzávalók
2 személyre- 200 g teljes kiőrlésű spagetti
- 200 g szója granulátum
- 70 g sűrített paradicsom
- 100 g paradicsom
- ¼ vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- friss bazsalikom
- oregano
- só
- bors
- 80 g sörélesztő pehely
- 1 evőkanál kókuszolaj
Elkészítés
1. A szója granulátumot minimum fél órával a főzés előtt beáztatjuk kétszeres mennyiségű vízbe oreganoval, sóval és borssal. Ezáltal megpuhul, és jobban magába szívja az ízeket.
2. A teljes kiőrlésű tésztát forrásban lévő sós vízben 15 perc alatt puhára főzzük.
3. A vöröshagymát felaprítjuk, a paradicsomot kockákra vágjuk, a fokhagymát pedig fokhagymanyomón áttörjük.
4. Felhevített kókuszolajon megfonnyasztjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, sózzuk és borsozzuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot, a paradicsompürét és a friss bazsalikomleveleket is.
5. Ezután beleönthetjük a beáztatott szóját és közepes lángon 10 percig forraljuk.
6. A kifőtt tészta tetejére tálaljuk a bolognai ragut, majd megszórjuk sörélesztő pehellyel és friss bazsalikom levéllel.