Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Újhagymás kukoricatócsni

Tócsnit nemcsak krumpliból készíthetsz, hanem cukkiniből, répából vagy például kukoricából is.
2022. November 29.

Csak összekeverjük és már süthetjük is ezeket az újhagymával és Cayenne-borssal ízesített kukoricatócsnikat. Tálalhatjuk szószokkal, mártogatósokkal vagy akár pesztóval is. 

Hozzávalók

9-10 darabhoz
  • 1 konzerv (28,5 dkg-os kiszerelés) csemegekukorica
  • 2 db tojás
  • 4 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál (ízlés szerint) Cayenne-bors
  • kevés só és őrölt fekete bors
  • 15 dkg tejföl
  • kb. 5 dkg liszt
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

 

A leszűrt kukoricát egy tálba szórjuk, majd összekeverjük a tojásokkal, a megtisztított, felaprított újhagymával, a lereszelt fokhagymával és a fűszerekkel. Hozzákeverjük a tejfölt és annyi lisztet, hogy sűrűbb, a hagyományos tócsnival megegyező állagú masszát kapjunk. 

Egy serpenyőben egy ujjnyi olajat közepesen forróra felmelegítünk. Kb. 3 evőkanálnyi adagokat teszünk bele a masszából, majd a tócsnik mindkét oldalát aranyszínűre sütjük. Tálalásig konyhai papírtörlőre szedjük. 

 

Ezt a receptet is próbáld ki: 

Sütőben sült sonkás burgonya

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Csípős-brokkolis tésztasaláta

Csípős-brokkolis tésztasaláta

A megszokott kígyóuborka helyett próbáld ki brokkolival!
Mustáros sertésszűz káposztás pennével

Mustáros sertésszűz káposztás pennével

A magos mustár és a kétféle káposzta a lelke ennek a fogásnak
Paradicsomos csirkeragu

Paradicsomos csirkeragu

Kakukkfűvel, póréhagymával és az elmaradhatatlan fokhagymával

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!