Túrós tészta muffin
Ne igazi muffinra gondoljatok, hanem sokkal inkább egy jó kis túrós tésztára, amit muffinformában sütünk készre. Melegen és hidegen is finom!
Hozzávalók
12 darabhoz- 15 dkg szarvacska tészta
- só
- 30 dkg tejföl
- őrölt fekete bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 35 dkg túró
- 1 tojás
- 1 tojássárgája
- 10 dkg kockázott bacon
- 10 dkg kolbász
- 1 kis fej lila hagyma
- vaj a forma kikenéséhez
- zsemlemorzsa a forma beszórásához
Elkészítés
A szarvacska tésztát lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük úgy, hogy a főzési időt két perccel lerövidítjük. Leszűrjük, hagyjuk teljesen kihűlni.
A tejfölt kikeverjük sóval, borssal, a megpucolt, lereszelt fokhagymával, a túróval (nem szükséges krémesre törni), a tojással és a tojássárgájával.
A bacont serpenyőbe szórjuk, hagyjuk zsírjára sülni. Közben hozzáadjuk a héjától megszabadított, felkockázott kolbászt és a megpucolt, felaprított lila hagymát is. A túrós keverékhez adjuk, majd az egészet összekeverjük a kifőtt tésztával.
A muffinsütő mélyedéseit kivajazzuk, beszórjuk zsemlemorzsával, majd elosztjuk benne a tésztát. 180 °C-ra előmelegített sütőben készre sütjük, ha szükséges, közben letakarjuk alufóliával. A formában hagyjuk langyosra hűlni a muffinokat, majd egy kanállal alájuk nyúlva kiemeljük őket. Tálaláskor megszórhatjuk petrezselyemmel.