Tortillás tekercs, ötfűszeres csirkemájpástétommal
Hozzávalók
16 kiadós szelet- 2 salottahagyma, vagy ½ vöröshagyma, finomra aprítva
- 1 gerezd fokhagyma, lereszelve
- 70 dkg csirkemáj (szív nélkül)
- 70 dkg darált sertéshús
- 2 teáskanál kínai ötfűszerkeverék
- só
- bors
Elkészítés
A pástétomhoz a sütőt előmelegítjük 150C fokra. A megtisztított csirkemájat aprítógépbe tesszük, és pürésítjük, de csak annyira, hogy kissé darabos maradjon. Egy nagy tálban összekeverjük a darált sertéshússal, a finomra aprított hagymával, a reszelt fokhagymával és a többi fűszerrel. A masszát egy 20x30cm-es, téglalap alakú (pl. gyümölcskenyerek sütéséhez használt) sütőformába öntjük, majd egy tepsibe állítjuk, melybe annyi forró vizet öntünk, hogy a sütőforma 2/3-ig érjen. Kb. 1,5 órán át gőzöljük, amíg át nem sül. (Ha menet közben úgy látjuk, hogy a pástétom tetején sok folyadék gyűlt össze, azt öntsük le róla.). Amikor a pástétomo teljesen kihűlt, alufóliába csomagolva egy éjszakára tegyük a hűtőbe, így szépen szeletelhető lesz. A szendvics, vagy tekercs összeállításakor a kenyérre (vagy tortillába) fektessünk fél-fél szelet pástétomot, töltsünk bele kb. 1 evőkanálnyi pácolt sárgarépát, valamint ízesíthetjük friss korianderrel, mentával, rukolával, vagy más zöldsalátával is.