Torta sütő nélkül
De nem sütés nélkül, tessék figyelni! Sütni sütjük, csak épp nem kell bekapcsolni hozzá a sütőt ebben a nagy melegben, hanem elég egy serpenyő, egy fedő, és egy tűzhely, és máris könnyen elkészül ez kis tortácska, amit aztán kedved szerint megtölthetsz, dekorálhatsz. Bevallom, ha cake popot készítek, akkor is ilyen tésztát szoktam sütni hozzá, mert sokkal egyszerűbb. Egyébként érdemes kísérletezni vele, liszt helyett részben kakaót használni, különböző töltelékeket variálni, mert nehezen elrontható ez a sütemény. Sőt, még azt is meg szoktam csinálni, hogy gyümölcsdarabokat keverek a tésztába, néha magokat is, hogy egy kicsit változatosabb legyen. Szóval a mostani recept egy alap, ezt lehet aztán variálni a fentiek szerint, vagy saját ízlés szerint, ahogy jól esik.
Hozzávalók
- 30 dkg liszt
- 2tk sütőpor
- 15 dkg cukor
- csipet só
- 2 ½ dl tej
- 1 ¼ dl étolaj
- 4 tojás
- Töltelék ízlés szerint (Nutella, lekvár (kb 20 dkg)
- Gyümölcsök ízlés szerint
- Porcukor a díszítéshez
Elkészítés
Keverd össze a száraz hozzávalókat: a lisztet, a cukrot, a sót és a sütőport. Öntsd hozzá a tejet, az olajat és a 4 tojást, majd alaposan keverd el. Közben melegíts egy serpenyőt alacsony lángon; öntsd bele a tészta felét, majd fedd le, és hagyd sülni 10 percig. Akkor jó, ha már könnyen elválik az oldalától: ekkor csúsztasd egy tányérra, és járj el ugyanígy a tészta másik felével.
Ha mindkét tortalap kihűlt, megtöltheted kedved szerint, én most eper lekvárt használtam, friss epret, és málnát. A tetejét tálaláskor szórd meg porcukorral, és kész is a gyors torta!